Botanik Dünyası MERKEZ/KAHRAMANMARAŞ Tel: (505) 747 01 29 (532) 264 74 64

1 Adet Fide 3 TL

1 Yıllık Fidan 5 TL

2 Yıllık Fidan 15 TL

TOHUM

500'lük 1000'lik 5000'lik
20 TL 30 TL 100 TL

**Ayrıca toplu alımlarda fiyatlarda alınan miktara göre indirim olacaktır.**

5 Mart 2009 Perşembe

Paulownia Kerestesi Hakkinda Bilgi

Paulownia kerestesinin iki ana oluşum şekli ve her ikisinin de çeşitli uygulamaları vardır. Bunlar sert ağaç ve daha yumuşak ağaç özelliğinde kerestelerdir. Bu oluşumu etkileyen temel iki parametre vardır.

1. İklim koşulları
Eğer ağaç; vejetasyon dönemi uzun, sıcak ve nemli bir iklimde yetiştiriliyor ise, yıllık gelişme miktarı, vejetasyon dönemi kısa, daha soğuk ve kuru iklime sahip yerlerde yetiştirilen Paulownia'lara oranla daha fazla ve odun yapısı daha gevşek olur.

2. Hasat süresi
Diğer ağaçlarda olduğu gibi yaşlanan Paulownia'larda yıllık büyüme halkaları daha küçülür ve ağacın odun dokusu sıklaşır. Bu nedenle 10 ile 16 yıl arasında hasat edilen ağacın kerestesi 5 ile 7 yıl arasında hasat edilenlere göre daha sert bir yapı gösterir.

Her iki tip kerestenin de ortak özellikleri vardır bunlar; Çok iyi ısı yalıtım malzemesidir. Çin’de denenmiş 40 tür içinde bu konuda en iyisidir.

*
Diğer keresteler içerisinde dönmeye, çatlamaya ve deformasyona karşı en dayanıklı kerestedir.
*
İşlemesi çok kolaydır. Çapak kıymık vs. yapmaya müsait değildir.
*
Kolaylıkla kesilebilir ve çok çabuk kurur. Çin’de keresteler el ile kesilir . Açık havada birkaç haftada kurur. Paulownia’nın temel avantajı çok pahalı yüksek teknoloji ürünlerine ihtiyaç duymamasıdır.
*
Paulownia kerestesi çürümeye karşı dirençlidir ve aynı zamanda zararlılara karşı dayanıklıdır. Bu kereste ile yapılmış 100 yıllık evler hala ayakta durmaktadır.
*
Paulownia çok iyi bir şekilde dilimlenebilir ve soyulabilir. Bu kaplama ve kontraplak üretiminde çok uygun bir malzeme olduğunu gösterir.
*
Dünyanın üzerine yazı yazılabilen en iyi kerestesi olduğu için Japonya’da kartvizit yapımda kullanılmaktadır.
*
Kerestesi tatsız ve kokusuz olduğundan her türlü yiyecek malzemesinin paketlemesinde kullanılabilir.
*
Kereste bel vermediği ve bükülmedi?i için iki yaşındaki Paulownia’lar Çin’de çatı makası olarak kullanılmaktadırlar. Aynı çaptaki iğne yapraklı kerestelerden daha iyi performans gösterirler.
*
Yoğunluğu 260 - 330 kg/m3 (%15 rutubetli) arasında değişir. Diğer sert ağaç türlerinden daha hafiftir (Çam 450 kg/m3, Okaliptus 800 kg/m3). Ambalaj sanayi için bir avantaj yaratır.
*
Hafifliği ve yüksek rezonans kabiliyeti sayesinde müzik aletleri yapımında kullanılır.
*
Üstün kaliteli beyaz kağıt hamuru üretiminde kullanılır.

0 yorum: