Botanik Dünyası MERKEZ/KAHRAMANMARAŞ Tel: (505) 747 01 29 (532) 264 74 64

1 Adet Fide 3 TL

1 Yıllık Fidan 5 TL

2 Yıllık Fidan 15 TL

TOHUM

500'lük 1000'lik 5000'lik
20 TL 30 TL 100 TL

**Ayrıca toplu alımlarda fiyatlarda alınan miktara göre indirim olacaktır.**

5 Mart 2009 Perşembe

Paulownia Ağacının Sulaması Nasıl Yapılır?

Paulownia Ağacının Sulaması Nasıl Yapılmalıdır?

Paulownia ağaçlarının büyüme aylarında guvenilir bir su kaynağına yakın olmalıdır (Nisan’dan Ekim’e kadar). Bu Paulownia’nın gelişmesi için gereklidir. Su basarak sulama, mikro-jetler, damla sulama, hortumla sulama sistemlerinden biri seçilebilir. Püskürtücü sistem kullanıldığında, ağaçların üstünden spreylenmesini sağlayın. Sert su-jeti genç ağaçları tahrip edebilir. Eğer bulunduğunuz bölge iyi yaz yağışı alıyorsa, Paulownia’nın sulanması kritik değildir. Ancak su kaynağı el altında bulundurulmalıdır (mevsim sıcak ve kurak geçebilir).

Paulownia’nın iri yaprakları çok miktarda suyu transpirasyonla kaybeder, böylece ağacın su ihtiyacı yükselir. Genellikle çok su verme (sünger gibi çektirme) bitkinin büyümesi için kısa ve sık sulamalardan daha iyidir.

Sulama sistemi ağaçlar gelmeden hazırlanmalı ve dikimden sonra hemen su verilmelidir.

Bir püskürtücü ya da damlamama ağı, bilhassa eğilimli veya yeknesak olmayan yerlerde iyidir. Basmalı (suyun alanı su altında bırakması - sel baskını gibi) sulama geniş bir alanı en düşük yatırım ile sulamak için iyi bir yoldur. Çok miktarda ucuz su kaynağı gerekir.

Eğer iyi yaz yağmuru alırsanız, ağaçların düzenli sulamasına o kadar üzülmenize gerek yoktur. O kadar şanslı değilseniz, Paulownia için sulama elzemdir.

0 yorum: